Mytí ráfků a pneu

Když dávám do pucu kola, začínám tím, že tlakem vody otryskám podběhy, ráfky a pneu. Odstraním tím hrubé nečistoty a šetřím zároveň chemii.

Pokračuju nanesením odstraňovače poletavé rzi. Mám ozkoušené skvělé záležitosti jako je Q2M Iron (GYEON), Iron Out (Auto Finesse), Reactive Rust Remover (KochChemie) nebo například Pink Attack (OneWax), u kterého mě hlavně vzrušuje cena.

2-3 minutky nechám reagovat a celé ráfky poctivě projedu chemicky odolným štětcem na kola (ValetPro). Celé kolo, pneu a podběh zafouknu elixírem lásky v podobě aktivní pěny 1:5 s vodou a s kapkou Green Staru. Rád používám pěny jako je Avalanche (Auto Finesse) a Gentle Snow Foam (KochChemie).

V tento moment z kol začne vytékat směs pěny a odstraňovače polétavky – to je moment, kdy beru do ruky kartáč na pneu od Gyeonu a štětku od Work Stuffu. Pneumatiky pomocí kartáče a působící pěny vydrbu do novoty a štětkou projedu vnitřky ráfků. Mám taky po ruce kbelík na kola od Work Stuff s autošampónem, popřípadě Imperialem od Auto Finesse

Na závěr ráfky opláchnu, projedu je mycí rukavicí s autošampónem. Naaplikuju na pneu Satin (Auto Finesse) a odchod na párek.

MŮJ TIP: Nejlepší je aplikovat odstraňovač polétavky na suchý povrch.