Aplikace keramického povlaku na sklo

Když jdeš malovat zeď a podkladem je omítka, barva se ti nechytne a oloupe se ti. Celkem shit, co? Takový problém se ve stavebnictví řeší šikovnou věcí, kterou nazýváme penetrace. Zpevní podklad a vytvoří dokonalý povrch k nánosu barvy.
To bylo jen pro uvědomění, co je to penetrace, a přesuneme se k autům.

Keramická ochrana nebo tekuté stěrače jsou známou věcí. Ovšem nervama vyskakujou žíly na čele, když od aplikace vydrží týden a jsou fuč.
Děje se tomu tak z důvodu, že se přípravek nedokáže řádně spojit se sklem a „oloupe“ se přesně jako na začátku zmiňovaná barva na omítce.
Takže se dostáváme k přípravku View EVO (GYEON). Balení v sobě obsahuje kombo v podobě lahviček Cleanse a keramické ochrany Repel.
Cleanse je taková lehce abrazivní, čisticí, a zároveň penetrační tekutina, která tvoří základ úspěchu v podobě výdrže – 12 měsíců nebo 30 000 km. Takhle vypadá celý postup aplikace:

1) Celé okno musíš perfektně umýt a ideálně dekontaminovat clayem. Odmasti Prepem nebo Crystalem.

2) V balení je již zmíněný Cleanse. Pomocí bílého aplikátoru vylešti krouživými pohyby celé okno a nech Cleanse 15 minut zaschnout.

3) Po 15 minutách zůstane na skle krusta, kterou odstraň čistým mikrovláknem. Pomoci ti může odmašťovač Prep (GYEON).

4) Popadni aplikační hadřík a přehni jej přes aplikátor. Nanes dostatečný množství Q2 Repelu a krouživými pohyby nanášej keramiku.

5) Po 20 minutách ještě neslešťuj, ale do již nanesený vrstvy aplikuj další vrstvu – prodloužíš tím životnost ochrany.

6) Po dalších 20 minutách vem čistej Bald Wipe a vylešti sklo do naprostý průzračnosti. Máš hotovo!

 

Skvělou záležitostí je Clarity (Angelwax). Je to koncentrovaná kapalina do ostřikovačů, která nezkracuje, ale naopak prodlužuje životnost keramické ochrany na skle.

 

MŮJ TIP: Nezapomeň si vyčistit gumičky na stěračích nebo pořiď rovnou nové. Ideálně na gumičky natáhni trochu Q2 Repelu. Nebudou ti pak při stírání skákat.